Save the date kaarten

save the date kaarten

Save the date kaarten, daarmee maken jullie de huwelijksdag bekend

gratis drukproef Huwelijksdag bekend? Verstuur een save the date kaart! Stel familie, vrienden en kennissen op de hoogte met een originele save the date kaart. Een save the date kaartje is een uitnodiging voor jullie huwelijk en geeft de genodigden de mogelijkheid de datum te reserveren. De kaart wordt meestal vier tot acht maanden voor de aanvang van de bruiloft verstuurd en is verkrijgbaar in verschillende stijlen en formaten. Zes weken voor de bruiloft volgt de officiële uitnodiging door middel van een trouwkaart. Deze zijn vaak in dezelfde stijl te bestellen. Kies een save the date kaart en pas deze naar eigen wensen aan met onze unieke ontwerptool.
Vragen? Bel direct: 03 / 8080582
Gratis drukproef
Voor 12:00 besteld, vandaag verstuurd


Wanneer doet u de save the date kaart op de bus?

Normaal gesproken is het de bedoeling om de save the date kaartjes ruim zes maanden van tevoren te versturen, zodat alle genodigden ruim de tijd hebben om deze datum te blokken in hun agenda. Zeker als u rond de feestdagen, in de zomervakantie of in het buitenland trouwt is het nodig dit zo snel mogelijk aan iedereen te laten weten voordat ze andere plannen hebben gemaakt. Soms hebben mensen al vakantieplannen gemaakt of andere verplichtingen en kunnen ze er helaas niet bij zijn. Dat zou natuurlijk jammer zijn. En met zo'n save the date voorkomt u dit zoveel mogelijk. Eigenlijk kunt u de kaarten zodra de datum bekend is al versturen.

Wat is het verschil tussen de trouwkaart en de save the date?

Deze vraag krijgen we zeer regelmatig, waarom zou men een save the date kaartje sturen, men stuurt toch ook nog een trouwuitnodiging? De naam zegt het zelf al een beetje, letterlijk vertaald betekent 'save the date' 'hou de datum vrij' ofwel 'onthoud de datum'. Als u er zeker van wilt zijn dat iedereen aanwezig is op deze topdag dan is het slim om echt iedereen ruim een half jaar vooraf te informeren om deze dag vrij te houden van andere verplichtingen. Nu is natuurlijk de vraag waarom men dan niet gewoon de trouwkaart wat eerder kan sturen? Vaak zijn zo lang van tevoren nog niet alle gegevens bekend met betrekking tot het huwelijk zoals de locatie, tijdstip ja-woord, etc. Dus de primaire taak van de save the date kaart is dat al uw familie, vrienden, collega's en bekenden deze datum reserveren op hun kalender.

Welke gegevens moeten er dan allemaal op staan?

Voor de save the date kaart zijn geen vaste regels hoe deze eruit moet zien en wat erop moet staan. Vaak zijn de ontwerpen wat vrijer en creatiever dan de officiële trouwkaart. Wat er in ieder geval op moet staan is natuurlijk de trouwdatum en de afzender, jullie dus. Daarnaast kunt u deze aanvullen met een mooie foto of een leuke quote. Van veel save the date kaarten is ook een trouwkaart beschikbaar zodat alles in dezelfde stijl ligt. Kies dus een kaart die goed bij jullie en het thema van de trouwdag past.