Save the date kaarten

save the date kaarten

Save the date kaarten, zo maak je je trouwdag bekend

Jullie gaan trouwen en iedereen mag het weten. Naast de traditionele trouwkaart is er nu een nieuwe manier om de datum van jullie trouwdag bekend te maken onder familie en vrienden. Dit kan met een save the date kaart, een soort voor-uitnodiging die je ongeveer 4 tot 8 maanden voor jullie bruiloft verstuurd. Je gasten kunnen de datum dan vast vrij houden in hun agenda, het zou toch jammer zijn als je beste vriend of vriendin er niet bij kan zijn.
gratis drukproef save the date kaart
De save the date kaarten worden ongeveer 6 weken voor de bruiloft vervolgd met de officiële uitnodiging waar alle details van de dag op staan. Van de meeste save the date ontwerpen is in dezelfde stijl ook een trouwkaart beschikbaar. Zo kun je al het drukwerk in één huisstijl maken. Zo niet, laat dit weten dan voegen we dit ontwerp toe zodat je alle bij elkaar kunt matchen.


Vragen? Bel direct: 03 / 8080582
Gratis drukproef
Voor 12:00 besteld, vandaag verstuurd

Wanneer doet u de save the date kaart op de bus?

Normaal gesproken is het de bedoeling om de save the date kaartjes ruim zes maanden van tevoren te versturen, zodat alle genodigden ruim de tijd hebben om deze datum te blokken in hun agenda. Zeker als u rond de feestdagen, in de zomervakantie of in het buitenland trouwt is het nodig dit zo snel mogelijk aan iedereen te laten weten voordat ze andere plannen hebben gemaakt. Soms hebben mensen al vakantieplannen gemaakt of andere verplichtingen en kunnen ze er helaas niet bij zijn. Dat zou natuurlijk jammer zijn. En met zo'n save the date voorkomt u dit zoveel mogelijk. Eigenlijk kunt u de kaarten zodra de datum bekend is al versturen.

Wat is het verschil tussen de trouwkaart en de save the date?

Deze vraag krijgen we zeer regelmatig, waarom zou men een save the date kaartje sturen, men stuurt toch ook nog een trouwuitnodiging? De naam zegt het zelf al een beetje, letterlijk vertaald betekent 'save the date' 'hou de datum vrij' ofwel 'onthoud de datum'. Als u er zeker van wilt zijn dat iedereen aanwezig is op deze topdag dan is het slim om echt iedereen ruim een half jaar vooraf te informeren om deze dag vrij te houden van andere verplichtingen. Nu is natuurlijk de vraag waarom men dan niet gewoon de trouwkaart wat eerder kan sturen? Vaak zijn zo lang van tevoren nog niet alle gegevens bekend met betrekking tot het huwelijk zoals de locatie, tijdstip ja-woord, etc. Dus de primaire taak van de save the date kaart is dat al uw familie, vrienden, collega's en bekenden deze datum reserveren op hun kalender.

kerst save the date kaarten

Welke gegevens moeten er dan allemaal op staan?

Voor de save the date kaart zijn geen vaste regels hoe deze eruit moet zien en wat erop moet staan. Vaak zijn de ontwerpen wat vrijer en creatiever dan de officiële trouwkaart. Wat er in ieder geval op moet staan is natuurlijk de trouwdatum en de afzender, jullie dus. Daarnaast kunt u deze aanvullen met een mooie foto of een leuke quote. Van veel save the date kaarten is ook een trouwkaart beschikbaar zodat alles in dezelfde stijl ligt. Kies dus een kaart die goed bij jullie en het thema van de trouwdag past.

Kerst save the dates

Gaan jullie komend jaar trouwen? Gefeliciteerd, wat een mooi jaar gaat het worden! Om je verloving en huwelijk aan familie en vrienden te laten weten kun je natuurlijk save the date kaarten sturen, maar als je dit in december doet kun je dit ook combineren met een kerstkaart. Bij de kerst save the date kaarten vind je diverse ontwerpen waar een kerstwens en aankondiging zijn samengevoegd.