Waarom save the date kaarten sturen?

23-10-2019
save the date Het vinden van een geschikte datum voor een gezellig etentje met een vriendengroep kan soms weken duren. Of wat denk je van een dagje uit met de hele familie? Tientallen appjes en datumprikkers later is er misschien een datum waarop het grootste deel van de groep kan. Maar hoe doe je dat dan met een bruiloft? Op de mooiste dag van je leven wil je toch al je beste vrienden en familie erbij hebben?
 

Stuur een save the date kaartje

Nu kun je natuurlijk nog zo’n datumprikker rondsturen via Whatsapp, maar een papieren kaartje in een mooie envelop is natuurlijk veel leuker én persoonlijker. Een save the date kaart stuur je meestal zo’n 6 tot 8 maanden voordat je gaat trouwen. Zo heeft iedereen genoeg tijd om vrij te vragen en te zorgen dat ze bij jullie feestje kunnen zijn. Trouw je in de zomer of rond een feestdag? Misschien kun je je save the date kaart dan nog ietsje eerder versturen, zo weet je zeker dat je gasten niet op vakantie zullen zijn.
 

Laat de voorpret beginnen!

Naast dat het versturen van zo’n aankondiging van jullie datum heel praktisch is, is het natuurlijk ook een bijzonder moment. Want wanneer jullie je de save the date kaarten op de bus doen, dan voelt het opeens héél echt. Misschien moet je nog veel voorbereiden, maar alle belangrijke mensen in jullie leven weten het nu zeker: jullie gaan trouwen. Laat de voorpret officieel beginnen!
 

Complete huisstijl voor je huwelijksdrukwerk

Heb je al een idee van waar en hoe jullie gaan trouwen? Dan is het misschien leuk om voor een save the date kaart te gaan in de stijl van jullie bruiloft. Zoek bijvoorbeeld een ontwerp dat lijkt op jullie trouwkaarten of dat past bij jullie trouwlocatie. Als je kiest voor een complete huisstijl – inclusief menu-, tafel- en bedankkaartjes - dan weet je zeker dat alles mooi bij elkaar past.
save the date kaartjes