foliedruk

Foliedruk

Wil jij de kaarten voor de geboorte van je kindje of voor je bruiloft extra bijzonder maken? Kies dan voor foliedruk. Met deze techniek kun je bepaalde delen van jouw ontwerp zoals jullie namen of een datum extra laten schitteren met goud- of zilverfolie. De folie ligt echt als een glimmend metallic laagje op je kaart, waardoor je deze ook echt kunt voelen. Foliedruk is ideaal om jouw drukwerk te voorzien van een extra feestelijk tintje.

drukproef foliekaartjes
- Exclusieve ontwerpen met folie in goud of zilver (vanaf 20 stuks)
- Personaliseer één van de kaarten met folie
- Bestel vooraf een drukproef met folie
- Koningkaart wordt gewaardeerd met een 9.4/10
- Persoonlijke service: ons team staat klaar om te helpen
 

Kies op je kaarten voor folie in goud of zilver

Folie is dé nieuwe trend voor 2021. En dat is meer dan terecht! Wij zijn er superblij mee, het geeft je kaarten net die finishing touch waar je helemaal blij van wordt.

Wat is digitaal drukwerk met foliedruk?

Foliedruk is een bijzondere druktechniek waarmee je een aantal elementen op een kaart voorziet van een laagje folie in glimmend goud of zilver. De folie is bedoeld om deze elementen extra te laten opvallen of uit te lichten. Denk bijvoorbeeld aan de naam en datum van een pasgeboren kindje, die wil je als ouder wel laten schitteren. Of de namen van bruid en bruidegom op een trouwkaart, ook niet geheel onbelangrijk om extra te benadrukken. Het drukken met folie geeft een kaart een hele mooie luxe uitstraling. En sinds kort kan dit dus ook op digitaal drukwerk, dat is best bijzonder.

goudfolie trouwkaartDe volgende vier stappen zijn nodig voor foliedruk:
1) Als eerste wordt de kaart in z'n geheel in kleur gedrukt (zonder folie). Bij normaal drukwerk zouden we nu klaar zijn met drukken en kunnen we gaan afwerken.
2) Als tweede wordt de kaart gelamineerd. De kaart wordt beschermd met een dun transparant laagje waar de folie beter aan hecht.
3) Als derde wordt op de plaats waar de folie komt een 3D-lak gedrukt, deze kun je ook echt voelen.
4) Als vierde gaat de kaart door de werkelijke foliemachine, met behulp van warmte hecht de folie aan de 3D-laklaag.

De folie is dekkend dus deze komt echt bovenop de reeds gedrukte kaart te liggen en is niet transparant. Je kunt de folie echt voelen, dat komt natuurlijk door de 3D-laklaag die eerst wordt gedrukt uit stap 3. Dat maakt het geheel wel extra mooi. Als laatste stap moeten de kaarten natuurlijk nog afgewerkt worden, denk aan snijden en rillen. Bij elkaar dus best een uitgebreid en nauwkeurig proces. Vandaar dat deze ook een dag langer duurt dan het normale digitale drukwerk. De folie kan aan beide zijden of aan één zijde worden toegepast en je kunt kiezen uit goud of zilver.
foto geboortekaartje met goudfoliegeboortekaartje voetjes goudgroen geboortekaartje met naam in goud
 

Het proces: wat kan wel en wat kan niet?

Deze techniek is echt bedoeld om accenten op je kaart uit te lichten zoals de namen of een klein elementje. Het is niet mogelijk om hele grote vlakken op je kaart in goud- of zilverfolie te maken.
 

Hoe ging dit vroeger in z'n werk?

Foliedruk als verrijking van een kaart bestaat eigenlijk al heel lang alleen de manier waarop dit proces tot stand komt is tot aal veranderd. Vroeger moest er eerst een soort stempel gemaakt worden van datgene dat in folie op de kaart moest komen. Het maken van zo'n stempel is bijzonder kostbaar waardoor dit voor lage aantallen kaarten eigenlijk onbetaalbaar werd. Vandaar dat je dit eigenlijk alleen bij wenskaarten ziet, waarvan de oplages heel hoog zijn. Of de ouderwetse boeken bij de drukker om de hoek met geboorte- en trouwkaarten, deze kaarten zijn allemaal al voorgedrukt in grote aantallen. Nadeel: er kan alleen een tekst worden ingedrukt. We zijn dan ook superblij dat dit nu ook mogelijk is voor kleine oplages waardoor je dus echt een superluxe, mooie kaart op maat met folie kunt bestellen.
trouwkaart met gouden spettersfolie trouwkaart met fototrouwkaart met namen in goudfolie

Maak je envelop extra mooi en kies voor sluitstickers met goudfolie

Met een foliedruk kaart maak je sowieso een goede indruk. Kies je ook nog eens voor een bijpassende sluitsticker, dan word het versturen en ontvangen van de kaart echt een feestje. In ons assortiment vind je nu ook goudfolie sluitstickers voor geboorte en goudfolie sluitstickers voor trouwen: stickers met een glimmend laagje goud voor een extra bijzonder effect. Je kunt kiezen voor een witte sticker met gouden hartje of een sticker inclusief tekst, zoals ‘hello little one’ of ‘wij gaan trouwen’. Plak de sticker op de achterkant van de envelop om deze te sluiten, of gebruik deze ter decoratie voorop de envelop. Zo weet de ontvanger meteen dat het om een heel speciaal kaartje gaat. Voor welk ontwerp je ook kiest, met zo’n goudfolie sticker kondig je de geboorte van je kindje of je bruiloft op een feestelijke manier aan.
trouwkaart met gouden sticker hartgoudfolie sluitzegel met babyvoetjesgoudfolie sluitzegel save the date